CUMALI’ DA UYGUN’UN AÇIKLAMASINI UYGUN BULMADI . !

SAKARYA SPOR İÇİN VARIM DİYEN BÜLENT UYGUN’UN UYGUNSUZ AÇIKLAMASI , AKYAZİSESİ.COM HABER SİTESİ TARAFINDAN YAKIŞMADI BAŞLIK İLE KAMUOYUNA DUYURULDU . GAZETECİ HÜSEYİN CUMALI’ DA YAZDIĞI YAZIDA, BÜLENT UYGUN’UN AÇIKLAMASINI YERSİZ VE ÇOK AĞIR BULDU . CUMALI’NIN YAZISI ALT KISIM .

Hüseyin Cumalı

Malum, Sakaryaspor geçen sezonda şampiyon olamadı. Sezon bitti yeni yönetim arayışı başladı. Oydu buydu derken Cumhur Genç ile İbrahim Nalbant başkanlık için aday oldu. Olaylı kongreler sonrasında İbrahim Nalbant ekibiyle birlikte seçildi. Kongreler bitti ama olaylar hiç ama hiç bitmedi. İlk önce yönetim söz verdiği parayı ortaya koyamadı.

***

Derken yönetici Erdem Yıldırım, ‘Sakaryaspor ASKF zihniyetiyle yönetiliyor’ derken, Sakarya ASKF Başkanı ve Sakaryaspor Başkan Vekili Yaşar Zımba ‘Sakaryaspor ASKF zihniyetiyle yönetilecek” cevabını verdi. Parasal sıkıntıyla birlikte yönetim çatırdadı.  Başlayan çatırdı ile 6 yönetici istifa etti. İstifalar sonrasında 4 yönetici geri döndü.

***

İstanbul’dan yöneticiler geldi-gitti. Başka yöneticiler de geldi-gitti. Üç kez yönetimde görev dağılımı değişti ama sıkıntılar yine bitmedi. Sakaryaspor’un resmiyette başkanı Yaşar Zımba olduğunu gazetemiz ortaya koydu. A.Ş.’nin başındaki isim olan Yaşar Zımba bütün imza yetkilerini aldı. Bunun anlamı ‘Sakaryaspor Başkanı gözüken İbrahim Nalbant’ın aslında yetkisi olmadığı ve resmiyette de Başkan Yaşar Zımba’nın olduğu idi.

***

Sezon başladı ve ilk maç kendi sahamızda yenildik. İkinci maç deplasmanda yenildik. Üçüncü maç kendi sahamızda 90+4 berabere kaldık. Bütün bu başarısızlıkların bedeli olarak teknik direktör gönderildi. Bizce de teknik direktör gitmeliydi ama başarısızlığın sebebi bir tek teknik adam mı! Elbette değil ama fatura teknik adama kesildi. Abdullah Ercan giderken “Bu takımın başkanı kim! Ben böyle bir şey görmedim” dedi.

***

Ve yetkisiz İbrahim Nalbant bütün bu olup bitenler karşısında ağzını bile açmadı, açamadı.

Yetkisiz başkan sus-pus otururken başkan Vekili Yaşar Zımba bir kez daha sahneye çıktı. Zımba düzenlediği basın toplantısında ‘bizim başkan çok saf’ dedi. Sakaryaspor Başkanlık makamında oturan İbrahim Nalbant’a “saf” diyebilecek kadar ileriye giden Zımba’ya iki yönetici hariç yine kimse ağzını bile açamadı.

***

Bugüne kadar böyle bir yönetim anlayışını kent ilk kez görürken, olaylar serisi katlamalı olarak devam etti. Kimsenin ağzını bile açamadığı Başkan Vekili Yaşar Zımba, Sakaryaspor Kulüp Müdürü Yasin Darcan’ı ‘beni görünce yüzün gülmüyor’ diyerek işten attı. Bütün bu olup bitenler yaşanırken ‘Sakaryaspor Başkanıyım’ diyerek kentte kasıla kasıla gezen İbrahim Nalbant yine ağzını açmadı.

***

Olaylar, tepkiler, karşılıklı sert atışmalar sürerken Sakaryaspor’un dinamosu Tatangalar’da sonunda patladı. Başkan Vekili Yaşar Zımba’yı hedef alan bir açıklama yapan Tatangalar, Başkan vekili Zımba’nın bankadaki kulüp hesabından 100 bin TL nakit para çektiğini ileri sürdü. Tatangalar “Defol git Yaşar Zımba” dedi ve sosyal medyadan bir de etiket açtı.

***

Tatangalar ile aynı gün ünlü futbol adamı Bülent Uygun da ağır bir açıklama yaptı. Zımba’ya “Paran yoksa sana kefen parası vereyim” diyecek kadar ileri giden Uygun’un sözleri yenilir-yutulur cinsten değildi. İrili ufaklı daha birçok olay yaşanırken, gözler hep Sakaryaspor Başkanı İbrahim Nalbant’ı aradı. Ama yetkisiz başkan ağzını nedense hiç açmadı.

***

Ve en son Tuzlaspor maçında taraftarlar ‘Başkan Ekrem Yüce istifa’ diye bağırdı. Ortam buz gibi oldu. Moraller bozuldu. Şimdi “Sezar’ın hakkı Sezar’a” diyerek bir kere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin hakkını verelim. Ekrem başkan niye istifa etsin! Transferin açılması için değil elini taşın altına gövdesini koyan Başkan Yüce’yi istifaya çağırmak hiç hoş değil. Ekrem Yüce tıpkı Zeki Toçoğlu gibi üzerine düşeni yaptı ve transferi açtırdı.

***

Sonuç olarak bunca olay yaşanırken ağzını açmayan yetkisiz başkan İbrahim Nalbant, önceki gün açıklama yaptı. Takımın iyi mücadele ettiği gibi allı pullu sözlerden sonra konuyu “Ekrem Yüce istifa” sloganlarına getirdi. Nalbant, ” Transferi açma konusunda gece gündüz bizimle olan ve insanüstü emekleri geçen Ekrem Yüce’yi istifaya davet etmek, taraftara yakışmadı. Ekrem Yüce’ye ayıp ettiler” dedi.

***

Nalbant, “1965’te kurulan takımımızın tarihi boyunca en çok borcun ödenmesinde en büyük katkıyı sayın Ekrem Yüce yaptı. Koskoca Belediye Başkanı işini gücünü bir kenara bırakıp Sakaryaspor’un transfer yasağının açılması için cansiperane çalıştı. Ama bu maçta maalesef kişilerin egosu Sakaryaspor’un önüne geçti” diye devam etti.

***

Yetkisiz başkanın bu sözlerine katılmamak mümkün değil. Elbette Ekrem Yüce transferin açılması noktasında büyük iş yaptı ama bunu anlatmak yetkisiz başkana kalmadı! Neden kalmadı! Çünkü sezon başından bu yana yaşanan bunca olay karşısında sus-pus kalan, gerektiği yerde ağırlığını koymayan, vekili kendisine “Saf” dediğinde ‘bu makamdaki bir insana böyle konuşamazsın’ diyemeyen yetkisiz başkan, işine geldi mi Yüce’yi savunamaz.

***

Bütün süreçlerde susan yetkisiz başkan, sıra Ekrem Yüce’ye gelince açıklama yapması hiç ama hiç hoş değil. Dikkat edin. Biz de Ekrem Yüce’ye yapılan istifa çağrısına karşıyız. Elbette istifa çağrılarına hepimiz tepki gösterdik. Çünkü Ekrem Yüce bunu hak etmedi. Bu kısımlarda bir sıkıntı yok. Sıkıntı bunca olaylar karşısında susan Nalbant’ın, sıra Yüce’ye gelince ortaya çıkmasındadır.

***

Ayrıca Tuzla maçında taraftar yanlış yaptı. Eğer birisinin istifa etmesi gerekiyorsa bu Başkan Yüce değil, Sakaryaspor’un yetkisiz başkanı İbrahim Nalbant’tır. Kesinlikle yetkisiz başkan Nalbant istifa etmelidir. Sezon başından bu yana yaşananlar karşısında sessiz kalan, kendisine saf diyebilen başkan vekili Yaşar Zımba’ya ağzını açamayan Nalbant istifa etsin. Defalarca yazdık ama bir kez daha yazmakta fayda var.

***

Yetkisiz başkan istifa ettikten sonra, yanında imza yetkisi olan başkan vekili Yaşar Zımba ile birlikte gitsin. Beraber geldiler, beraber gitsinler. Hani “anca bir kanca bir” derler yaa… İşte öyle yapsınlar. İbrahim Nalbant da, Yaşar Zımba da gitsin. Yarın çok geç olmadan, lig de daha fazla kan kaybeden ikisi de gitsin. Yarın geç olmadan istifa etsinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir