AHMET TAYYİP AKBAŞ, GÜZEL GÖZLEMLEMİŞ.


Gazetecı Yaşar Durmuş,Akyazı,nın genç mimarı Ahmet Tayyip Akbaş ile sohbeti,Akyazı,nın yön tayinini belirleyen söyleşi oldu.
Genç ve gelecek,te Akyazı,yı yönetecek beyinlar arasında sağlam yer sahibi olacağı fikirleriyle kendini gösteren Mimar Ahmet Tayyip Akbaşla Yaşar Durmuş,un sohbeti güzel denecek fikir teyatisi içerikli bir sohbet,gelecek güzel olacak dedirten sohbetti.
Ahmet Tayyip Akbaş ,Akyazı konutlaşma hakkında şu görüşü dillendirdi.
Akyazı halkımız tekil yaşamdan kopamadı.tek ,çift ve üç katli yapıları benim olsun görüşü ilçe halkımızda çok yüksek.
Site ve toplu yaşam,a adepte olamayan Akyazı,lılar bir arada şama şartlarına ayak uydurmakta zorluk çekmekte.Toplu yaşam çok daireli site yaşamı ortak sorumluluk demek diyen genç bilgin Akbaş,sessiz konuşma,ortak kullanım alanları ortak ödeme prensibi zorunluluğu getiriyor,ancak bakıyorsunuz bu zorunlulukları yerine getirmeyenler tarafından zorluk oluşturanlar olarak karşımıza çıkıyor.
Site yaşamı Akyazı,da arsa ücretini ve daire fiatlarını uygun tutan etkenlerdir. Arsa ve bina tekkişi hak sahipli olarak yapıldımı,arsa,temel fiatının kişi tarafına kalması daire maliyetinin artması denek olmakta. Prensip müşteri memnuniyeti olduğü için kişinin talebi geçerli dir.Imkanı olan kendine has,imkanı kısıtlı olan site daire tercihleri bizlere yön veriyor.
Akyazı,da konutların Altındere ve vakıf üzeri ormanköy hattına yöneliminin önemine değinen Ahmet Tayyip Akbaş bu güzergah yapılaşmaya müsait hale getirilmesi,Akyazı da yapılaşmanın eşit dağılımını gündeme getirecek,Akyazı kalkınmada eşit paylaşım yakalayacak.
Mimar Ahmet Tayyio Akbaş ,Akyazı,da tarım alanlarının da yok olmaması için tedbirler alınmalı görüşü ile,resmen Akyazı,nın izleyeceğı yön hareketi Akbaş tarafından ortaya çıkmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir