📰 Viyana’da ayin sırasında “Allahu Ekber” bağırışı
Die Presse’nin bugün yayımladığı habere göre, Viyana’nın batısındaki bir Katolik cemaatinde salı akşamı yapılan ayin, kapı eşiğinden yüksek sesle “Allahu Ekber” diye bağıran birkaç genç yüzünden kesintiye uğradı. Gençler bağırdıktan sonra kaçtı.
Gazeteye konuşan rahip, olayı olduğundan büyük göstermek istemediğini söylüyor. Ortada bir tehlike ya da tehdit durumu olmadığını, büyük ihtimalle gençlik taşkınlığı yaşandığını belirtiyor. Yine de olaydan rahatsız olduğunu, bazı cemaat üyelerinin de tedirgin olduğunu anlatıyor. Yirmi yıldır aynı cemaatte görev yapan rahip, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamış. Gençlerin yaşını 14-15 olarak tahmin ediyor.
Rahip, bölgede Türk kökenli Müslüman ailelerle iyi ilişkileri olduğunu ve bu gençlerin o ailelerden gelmediğini söylüyor. Asıl kaygısı ise bu yaştaki çocukların böyle bir davranışı nasıl edindiği: Aile, okul ya da sosyal medyada bunu besleyen görüşler olabileceğini, bu konunun daha çok tartışılması gerektiğini düşünüyor. Kendisinin ve cemaatinin hedef haline gelmemesi için isimlerin açıklanmamasını istemiş.
Haberde polis açıklaması ya da gözaltı bilgisi yer almıyor.
Bir ibadet yerinde huzuru bozmak, kimin yaptığına bakılmaksızın yanlıştır. Bunu birkaç gencin davranışı olarak görmek, Müslümanların tamamıyla ilişkilendirmemek gerekir.
ENGİN KİLİT.
AKYAZİSESİ/AVUSTURYA TEM.